• Škola v prírode - fotodokumentácia

          • Naši tretiaci a štvrtáci si aktuálne užívajú nádherné chvíle v škole v prírode - či už diskotéku, tvorivé dielne, karneval, výtvarné činnosti, prechádzky - to všetko je súčasťou Babylonskej školy v Mýte pod Ďumbierom :)

          • Prednáška o negatívach drog

          • Dnes nás navštívil pán lektor z organizácie Slovensko bez drog a rozprávali sme sa o rôznych druhoch drog, o dôsledkoch ich požívania a negatívach s nimi spojených.

            RNDr. Slavomíra Čobejová

          • Lístky na 1. školský ples

          • Vážení rodičia,

            lístky na školský ples si môžete prísť kúpiť v stredu 15.5.2024 a vo štvrtok 16.5.2024 v čase od 12.30 do 18.00 hod. v zborovni školy.

            Mgr. Ľubica Mihaľová, riaditeľka školy

          • Škola v prírode

          • Už je to tu! Začala sa škola v prírode pre našich tretiakov a štvrtákov v Mýte pod Ďumbierom.

            Žiadne slzy, žiaden plač - len vysmiati cestovatelia - sa dnes stretli na školskom dvore v sprievode svojich rodičov. Pobalení, naladení a pripravení na nové zážitky sa vybrali na cestu do Babylonskej školy v prírode.

            Hneď po príchode zažili milé privítanie v duchu rozprávky Malého princa. Po ubytovaní sa a obede sa vybrali smelo k novým zážitkom - boli rozdelení na skupiny aj s ďalšími školákmi z iných škôl a presne podľa harmonogramu začali tvorivé aktivity, ktoré si pre nich pripravili skúsení animátori.

            Prajeme našim žiakom krásne chvíle a veľa pekných zážitkov.

            Mgr. Ivan Kaľavský, Lucia Tormašiová

             

          • Markíza v škole

          • Dnes sme mali netradičný zážitok - našu školu navštívil redaktor televízie Markíza Jozef Demeter.

            Vzhľadom na čoraz častejší výskyt medveďa v okolí našej obce, prišiel k nám do školy natočiť reportáž p. Demeter. Rozprávali sme sa o vplyve blízkožijúcej šelmy na chod našej školy - najmä o brannom cvičení, voľnočasových aktivitách a škole v prírode. 

            Reportáž si budete môcť pozrieť v TV Markíza už 7.5.2024 v hlavnom spravodajstve o 19.00 hod. 

            Mgr. Ľubica Mihaľová, riaditeľka školy

          • Vojaci očami detí

          • Naši mladší žiaci (1. stupeň) sa zapojili do 23. ročníka výtvarnej súťaže Vojaci očami detí. Kreslili vojakov a vojenskú techniku podľa svojej fantázie. Výtvarné práce posielame na Ministerstvo obrany Slovenskej republiky so sídlom v Bratislave. Najkrajšie kresby budú vyberať odborníci z umeleckej aj vojenskej oblasti. Držte nám palce! 

            Mgr. Eva Wienerová

          • Černobyľ - 38. výročie výbuchu jadrovej elektrárne

          • 26. apríla sme si pripomenuli 38. výročie havárie jadrovej elektrárne Černobyľ na Ukrajine.

            Naši siedmaci si pripravili prednášku pre žiakov 5.,6.,8. a 9. ročníka o jednej z najväčších katastrof ľudstva. K tragédii došlo v sobotu 26. apríla 1986 krátko po polnoci, o 1.23 h miestneho času. Odohrala sa necelých 60 sekúnd po spustení záťažovej skúšky. Pri havárii sa uvoľnilo žiarenie asi 50 miliónov curie, čo sa rovná 30-40násobku rádioaktivity bomby zvrhnutej na Hirošimu v roku 1945. V dôsledku havárie bolo na území bývalého Sovietskeho zväzu rádioaktívne zamorených približne 150 000 štvorcových kilometrov...

            Bezprostredne po katastrofe zahynulo 31 pracovníkov elektrárne a hasičov, väčšinou na akútnu chorobu z ožiarenia. Tisíce ďalších ľudí však podľahli neskôr chorobám súvisiacim s radiáciou. Haváriu spôsobila celá séria zlyhaní viacerých faktorov od zlého návrhu reaktora, cez zatajovanie mnohých informácií o chybách a technických rysoch reaktorov až po chyby operátorov, ktorí porušili procedúry potrebné na zistenie bezpečného chodu elektrárne. 

             

            Mgr. Jana Milkovičová, PhD.