• KTO SA BOJÍ, NECH PO ZOTMENÍ NECHODÍ DO ŠKOLY!

          • Väčšina detí sa po poslednom piatkovom zvonení rýchlosťou blesku ponáhľa domov. Piataci sa však zhodli, že preskúmať nočnú školu môže byť tiež zaujímavou skúsenosťou. 

                   Prudko magická noc v škole začala prípitkom so žabím slizom. Bola to fakt lahôdka! Potom sa odvážlivci rozdelili do dvoch tímov, aby spolu súťažili o poklad čarodejníkov. Čakali ich náročné disciplíny - skladanie Rubikovej kocky, "kyslé ksichty," lúštenie hádaniek a tvorba scénok s bábkami, z ktorých mali niektorí prostobôľ. 
                   Následnej si v kuchynke pripravili a zjedli dosť chutné múmie aj menej vydarené kokosové lebky. Takto sa posilnili pred turnajom v metlobale a cestou z telocWITCHne, ktorá bola napokon viac vtipná, ako strašidelná :) Potom sa presunuli do "kina" (áno, boli aj pukance), kde si pozreli film Čarodejnice natočený podľa knihy Roalda Dahla.
                   Spať sa veru niektorým nechcelo ani o polnoci (vedeli ste, že aj vtedy zvoní školský zvonček?), takže ráno bolo fakt kruté. Každopádne, veríme, že nás neodradilo ani nemagické upratovanie a budúci rok sa stretneme na Prudko detektívnej noci v škole :)

            Mgr. Antónia Deptová

          • Záchrana vtáčika

          • Život prináša prekvapivé momenty a je dôležité správne zareagovať. 

            Chceme pochváliť našich žiakov, ktorí s plným nasadením zachránili zamotaného vtáčika. Našli ho na školskom pozemku pri presune na vyučovaciu hodinu. Vyslobodili ho a umiestnili do búdky pre vtáčiky, aby sa nestal obeťou predátorov. 

            Mgr. Jana Milkovičová, PhD.

          • Video z Babylonskej školy v prírode

          • Posielame Vám krásne video z Babylonskej školy v prírode v Mýte pod Ďumbierom, ktorú absolvovali naši tretiaci a štvrtáci v mesiaci máj. 
            Je taktiež zverejnené na školskom Youtube kanáli. 

          • Beseda o včielkach

          • V pondelok sme privítali pána Šimka z Opátky - známeho včelára, ktorý nám ukázal, ako sa vyrába med. Mohli sme si aj ochutnať lúčny a medovicový medík na chrumkavej oblátke. Bolo to pre nás príjemné dopoludnie pod konármi našej školskej lipy, ktorá hostí veľa včielok. Vyskúšali sme si vyrobiť aj vlastné sviečky zo včelieho vosku.

            Mgr. Ivan Kaľavský
            Mgr. Eva Wienerová

          • Dodatok ku školskému poriadku

          • Vážení rodičia,
            na základe novelizácie školského zákona sme aktualizovali školský poriadok dodatkom ku Školskému poriadku schválenému dňa 18. septembra 2023 v Košickej Belej.
            Zmena - rodič môže dieťa ospravedlniť maximálne dvakrát v mesiaci po 5 dní (nie za sebou). Ak dieťa v mesiaci chýba viac než 10 dní, potrebuje potvrdenie od pediatra. 

            Mgr. Ľubica Mihaľová
            riaditeľka školy

          • Deň detí na 1. stupni

          • Naši najmenší si užili svoj sviatok v predstihu - v piatok 31. mája. Triedni učitelia si pre nich pripravili súťaže a hry, ktoré deti s nadšením plnili a zabavili sa.

            Mgr. Eva Wienerová
            Mgr. Ivan Kaľavský

          • Malí klokani

          • Srdečne gratulujem našim malým žiačikom k úspechom pri zapojení sa do matematickej súťaže Klokan. Ako poďakovanie dostali diplom a malé odmeny. 

            Mgr. Eva Wienerová

          • Školský výlet 2. stupeň

          • UŽ SME PRIŠLI Z VÝLETU, ZMOKLI SME, ALE SME TU!

            Humenné je vzdialené 83 km od Košíc. Keďže mnohí z nás ešte nemali možnosť zavítať doň, vybrali sme si toto mestečko ako cieľovú destináciu tohtoročného školského výletu.

            Najprv sme navštívili Humenský zámok, niekedajšie sídlo dynastie Drugetovcov, ktorý je spolu s priľahlým parkom národnou kultúrnou pamiatkou. Pani sprievodkyňa bola pohotová a vtipná, takže si od nás za rozprávanie o živote šľachticov vyslúžila v závere prehliadky potlesk. Keďže zámok je sídlom Vihorlatského múzea, nevynechali sme prírodovednú expozíciu, ktorá poukazuje na stav okolitej prírody. Následne sme sa presunuli do areálu skanzenu s expozíciou ľudovej architektúry a bývania. Dominantným objektom je tu celodrevený kostolík, ktorý pôvodne stál v dedine Nová Sedlica. Postavený bol v roku 1764 bez použitia jediného klinca. A keď sme pri klincoch, pomyselným zlatým bol pre mnohých rozchod v centre Humenného, kde sme sa prešli malebnou pešou zónou s množstvom zelene, ale hlavne sme si naplnili chôdzou vyhladované žalúdky. Počasie nám počas dňa nie vždy prialo, ale dôležité je, že nám nepokazilo zážitok z výletu, v zdraví sme sa vrátili domov a ešte sme aj stihli zápas našej hokejovej reprezentácie :)

          • Zber papiera

          • Minulý týždeň sa v našej škole uskutočnil zber papiera, aby sme trochu odbremenili životné prostredie, v ktorom sa naša škola nachádza.
            Nazbierali sa dokopy necelé 2 tony odpadu. Ďakujeme za pomoc našim deviatakom a ôsmakom, ktorí nám pomohli naložiť papier do zbernej nádoby. 
            Vyhodnotenie zberu bude zajtra - 4.6.2024.

            Mgr. Eva Wienerová

          • Riaditeľské voľno

          • Vážení rodičia, 

            z dôvodu povinného aktualizačného školenia pedagogických zamestnancov školy udeľujem riaditeľské voľno pre žiakov 1. a 2. stupňa. V prevádzke nebude ani školský klub detí (družina). Žiaci sú odhlásení z obeda.

            Ďakujeme za pochopenie.

            Mgr. Ľubica Mihaľová
            riaditeľka školy

          • Videá na precvičovanie tanca

          • Vážení rodičia, milí žiaci.

            Zverejňujeme Vám videá ako návody na tance, ktoré si môžu doma žiaci precvičiť (aj s rodičmi, keďže bude aj rodičovský tanec) v rámci prípravy na 1. školský ples,ktorý sa uskutoční už tento týždeň
            1. júna 2024.

            Na školskom kanáli Škola Košická Belá je zverejnených 8 videí. 

            Mgr. Ľubica Mihaľová, riaditeľka školy

          • Detská tombola

          • Od pondelka do štvrtku sa bude predávať detská tombola na ples v Školskom klube detí (družine)

            za cenu 1euro. 

            Mgr. Antónia Deptová

          • Boli sme sa schladiť

          • V utorok 21. mája sa naši prvostupniari vybrali do zákutí podzemia.

            Pod doprovodom pani učiteľky Wienerovej, Sabolovej a Ondičovej spoznali naši žiaci 1. stupňa krásy Jasovskej jaskyne. Vypočuli si od sprievodkyne zaujímavý výklad o vzniku a histórii jaskyne. Pozorovali nádherné kvaple, ktorými boli ozdobené útroby tohto čarovného miesta.

            Po príjemnom zážitku sa osviežili v blízkom podniku a plní zážitkov sa vybrali smerom domov.

            Mgr. Eva Wienerová

          • Obzretie sa za Dňom matiek

          • Aj naša škola prispela k oslave Dňa matiek, ktorá sa uskutočnila 12. mája. Vystúpili aj naši žiaci 1. stupňa, ktorí si pripravili krásny tanec, spev a darčeky. Veríme, že sme mamkách zahriali srdiečka a vyčarovali úsmev na perách. Radi sme sa im poďakovali za lásku a starostlivosť, ktorú nám prejavujú každý deň.

            Mgr. Ivan Kaľavský, Mgr. Eva Wienerová