• Karneval

          • Uplynulý piatok sa niesol v znamení spevu, tanca a veselých masiek, ktoré sa poriadne vybláznili na školskom karnevale. Mohli ste tam stretnúť rôzne rozprávkové bytosti ako Asterixa, ninja korytnačky, ovečku Shaun s pánom a psíkom, princezné, víly, motýle...no aj pirátky, práčku, basu, dedkov, mačky a myši.
            Obdivujeme a dávame klobúk dole pred kreativitou a tvorivosťou našich žiakov, pretože masky boli nádherné. Taktiež ďakujeme aj rodičom a v niektorých prípadoch aj členom celej rodiny, ktorí pomáhali pri výrobe masiek. Bol to nádherný karneval, ktorý spestrila aj tombola, súťaže a tančeky (kačačí tanec a macarena).
            Vyvrcholením dňa bol aj skvelý fašiangový obed - šišky, ktoré nám ochotne pripravili naše pani kuchárky, začo im zo srdca ďakujeme :)

            Kolektív učiteľov ZŠ Košická Belá
             

          • Úvodná hodina k florbalovému krúžku

          • Minulý štvrtok sa nieslo popoludnie v našej škole v športovom duchu.
            Naši žiaci si mohli vyskúšať, ako sa hraje florbal. Ich prvé zoznamovanie sa s hokejkami a pravidlami sprevádzalo veľké nadšenie, ku ktorému dopomohli naši deviataci, ktorí sa im venovali, vysvetľovali im, ako držať hokejku a v akom postoji. Pri prvom zápase sa učili chápať aj základné pravidlá.
            Musíme veľmi oceniť jednak trpezlivosť našich deviatakov a taktiež aj disciplinovanosť mladších žiakov, ktorí ich počúvali na slovo.
            Od tohto týždňa otvárame pravidelný futbalový krúžok, ktorý sa bude pre žiakov 1.-5. ročníka realizovať v stredu o 13.40 hod. (60 minút) a pre 6.-9. ročník vo štvrtok o 14.30 hod. (60 minút). Bližšie info a podmienky k prihláseniu dostanú rodičia do správy na Edupage. 

            Mgr. Ľubica Mihaľová (príspevok a dozor)

          • Trojkráľový beh

          • Žiaci a žiačky z Turistického krúžku a krúžku Buď fit začali nový rok naozaj aktívne. Sviatok Troch kráľov strávili so svojimi vedúcimi v Košiciach na Trojkráľovom behu.
            Ten sa s výnimkou dvoch ročníkov organizuje už od roku 2014. Tento rok sa ho aj napriek škaredému a upršanému počasiu zúčastnilo presne 839 bežcov. A medzi nimi aj tí naši - Tamara Koľveková, Tobias Koľvek, Terka Koscelníková, Sára Sklenářová, Aďka Janoščáková, Kristínka Majláthová a pani učiteľky Müllerová a Danielová.
            Svojich 5 km si chcela zabehnúť aj Vanesa Koscelníková, ale pre zdravotné problémy jej to nevyšlo. Nevadí, toto určite nebola posledná akcia tohto druhu. Na pamiatku sme si odniesli pamätnú medailu, ktorá nám bude pripomínať naše výkony. 

          • Oznam o ŠKD

          • Obec Opátka oznamuje, že z dôvodu úsporných opatrení pozastavuje od 1.1. 2024 uhrádzanie poplatkov za školský klub detí pre deti s trvalým pobytom v Opátke. 
            Prosíme teda rodičov, aby od 1.1. 2024 uhrádzali poplatok na účet Školského klubu detí

            SK96 0200 0000 0016 8472 8557  (do poznámky prosíme uviesť meno a priezvisko dieťaťa) v sume 7 eur

          • Oznam o ŠKD

          • Vážení rodičia,

            z organizačných dôvodov bude v pondelok 8.1.2024 skrátená prevádzka Školského klubu detí do 13.30 hod.

            Ďakujeme za pochopenie.

            Riaditeľka školy