• Školský výlet 2. stupeň

          • UŽ SME PRIŠLI Z VÝLETU, ZMOKLI SME, ALE SME TU!

            Humenné je vzdialené 83 km od Košíc. Keďže mnohí z nás ešte nemali možnosť zavítať doň, vybrali sme si toto mestečko ako cieľovú destináciu tohtoročného školského výletu.

            Najprv sme navštívili Humenský zámok, niekedajšie sídlo dynastie Drugetovcov, ktorý je spolu s priľahlým parkom národnou kultúrnou pamiatkou. Pani sprievodkyňa bola pohotová a vtipná, takže si od nás za rozprávanie o živote šľachticov vyslúžila v závere prehliadky potlesk. Keďže zámok je sídlom Vihorlatského múzea, nevynechali sme prírodovednú expozíciu, ktorá poukazuje na stav okolitej prírody. Následne sme sa presunuli do areálu skanzenu s expozíciou ľudovej architektúry a bývania. Dominantným objektom je tu celodrevený kostolík, ktorý pôvodne stál v dedine Nová Sedlica. Postavený bol v roku 1764 bez použitia jediného klinca. A keď sme pri klincoch, pomyselným zlatým bol pre mnohých rozchod v centre Humenného, kde sme sa prešli malebnou pešou zónou s množstvom zelene, ale hlavne sme si naplnili chôdzou vyhladované žalúdky. Počasie nám počas dňa nie vždy prialo, ale dôležité je, že nám nepokazilo zážitok z výletu, v zdraví sme sa vrátili domov a ešte sme aj stihli zápas našej hokejovej reprezentácie :)

          • Zber papiera

          • Minulý týždeň sa v našej škole uskutočnil zber papiera, aby sme trochu odbremenili životné prostredie, v ktorom sa naša škola nachádza.
            Nazbierali sa dokopy necelé 2 tony odpadu. Ďakujeme za pomoc našim deviatakom a ôsmakom, ktorí nám pomohli naložiť papier do zbernej nádoby. 
            Vyhodnotenie zberu bude zajtra - 4.6.2024.

            Mgr. Eva Wienerová

          • Riaditeľské voľno

          • Vážení rodičia, 

            z dôvodu povinného aktualizačného školenia pedagogických zamestnancov školy udeľujem riaditeľské voľno pre žiakov 1. a 2. stupňa. V prevádzke nebude ani školský klub detí (družina). Žiaci sú odhlásení z obeda.

            Ďakujeme za pochopenie.

            Mgr. Ľubica Mihaľová
            riaditeľka školy