• Vianočná atmosféra v 6. ročníku

          • Posledný vyučovací deň sa u šiestakov niesol v znamení varenia a vianočnej pohody. Najprv si žiaci s p. uč. Müllerovou pripravili hotdogy a pizzu, potom si porozdávali triedne darčeky a napokon si príjemne posedeli v družnej atmosfére pod stromčekom. Aj o tom je škola :)

            Mgr. Veronika Müllerová

          • Exkurzia v Košiciach

          • Predvianočný čas využili žiaci 7. ročníka návštevou archeologickej expozície vo Východoslovenskom múzeu v Košiciach s triednou učiteľkou - RNDr. Slavomírou Čobejovou. Za sprievodu archeológa, ktorý pracuje na archeologickom nálezisku v Rankovciach, sme sa dozvedeli veľa informácií o práce archeológa a taktiež nám vysvetlil, aké nálezy sú tu vystavené. Mnohé z nich mali náboženský alebo symbolický význam. 
            Po návšteve múzea sme sa vybrali aj na košické vianočné trhy, kde sme skonštatovali, že Košice sú krásnym mestom a majú príjemnú vianočnú atmosféru. Bol to pre nás krásny a poučný deň.

            RNDr. Slavomíra Čobejová

          • Návšteva v útulku

          • Na Vianoce nemyslíme iba na seba, ale aj na našich štvornohých kamarátov. 
            Najprv v našej škole prebehla benefičná akcia pod vedením p. uč. Müllerovej, ktorá spolu so svojimi šiestakmi pripravila a ozdobila medovníčky. Tie následne predávali žiakom a učiteľom školy. Vyzbierali sme 100 eur a rôzne maškrty, hotové jedlá, hračky a podložky. 
            Vo štvrtok 21.12. 2023 sme sa vybrali odniesť tieto dary priamo do útulku. Psíky boli hneď nadšené, že nás vidia. Všetci sme sa s nimi prešli a vyvenčili sme ich. S radosťou sme zistili, že v útulku majú už nových psíkov a tí spred roka už sú adoptovaní!
            Pevne dúfame, že sme aspoň trochu pomohli týmto milým zvieracím kamarátom a o rok sa vidíme zas.

            Mgr. Veronika Müllerová
            Odvoz žiakov - Mgr. Jana Milkovičová, PhD.

          • Skrátenie prevádzky ŠKD

          • Vážení rodičia!

            So súhlasom zriaďovateľa bude skrátená prevádzka Školského klubu detí
            v piatok 22.12.2023 do 15.00 hod. 
            Ďakujeme za pochopenie.

            Riaditeľka školy

          • Sladká pomoc 2023 - poďakovanie

          • Zo srdca ďakujeme všetkým žiakom a učiteľom, ktorí si zakúpili čokoládovú tyčinku Sladká pomoc za 1 euro. Minulo sa 5 balení a na účet Pápežských misijných diel sme zaslali presne 210eur. Uvedenou sumou sme podporili projekty pre deti a mládež v Afrike.

            Mgr. Ľubica Mihaľová

          • Riaditeľské voľno

          • Vážení rodičia, 

            z dôvodu povinného aktualizačného školenia pedagogických zamestnancov pracovníkmi z Regionálneho centra  udeľujem riaditeľské voľno žiakom našej školy (1. aj 2. stupňa) na utorok 19. decembra 2023. Taktiež nebude v prevádzke ani Školský klub detí. 
            Ďakujeme za pochopenie.

            Riaditeľka školy

          • Vianočná akadémia

          • V nedeľu 17. decembra sa uskutočnili o 15.00 hod. v sále OCÚ vianočné trhy, kde ste si mohli zakúpiť punč, pukance, koláče, medovníčky, ručné výrobky a ikebany. O 16.00 hod. vystúpili žiaci ZŠ - pobavili, ale aj poučili divákov svojimi piesňami, tancami a scénkami.
            Veľmi pekne ďakujeme za podporu našej školy či už formou kúpy výrobkov alebo potleskom na vystúpení. Sme radi, že Vás toľko prišlo a mohli sme príjemne stráviť tento krásny predvianočný čas. 

            Riaditeľka školy

          • Príprava vianočných ikeban

          • Vrátime sa v spomienkach do prípravy vianočných ikeban, ktoré sme rozpredali na vianočnej akadémii. Veľmi pekne ďakujeme za pomoc našim šiestačkam, siedmačkam, deviatačkam a pani Danielovej, ktorým išla práca od ruky a vytvorili nádherné aranžmány.

            RNDr. Slavomíra Čobejová, Mgr. Ľubica Mihaľová

          • Mikuláš na ľade

          • 6. december bol pre nás výnimočným dňom - už zrána vládol čulý ruch na školskom dvore, kde sme sa stretli aj s rodičmi a vybrali sme sa spolu na ľad do Gelnice. Nabalili sme si korčule, hokejky, puky a nasadili mikulášske čiapky. 
            A potom sa to začalo - kým niektorí hrali v rýchlom tempe hokej, iní si skúšali svoje prvé krôčiky na ľade - opatrne a aj s podporou kamarátov, učiteľov a rodičov zvládli tieto prvé náročné pohyby. No boli tam aj skúsenejší korčuliari, ktorí brázdili ľadovú plochu sem a tam, veselo sa ponaháňali. 
            A potom sa to stalo - zrazu sa objavil on - sám Mikuláš aj so svojimi pomocníkmi čertíkmi a anjelmi. Žiaci mali za úlohu zodpovedať na pripravené otázky a splniť úlohy, ktoré si vytiahli. Až potom dostali sladkú odmenu. 

            Tento deň bol pre nás výnimočný za čo vďačíme nielen našim deviatakom, ale aj rodičom, ktorí sa ochotne pridali ku nám a radi s nami strávili jedno mikulášske dopoludnie. Tešíme sa aj na ďalšie podujatia s Vami :)

            Mgr. Ľubica Mihaľová, riaditeľka školy
             

          • Sladká pomoc 2023

          • Ešte tento týždeň si môžu Vaše deti zakúpiť u p. riaditeľky a duchovného otca za symbolické 1 euro sladkú čokoládku na pomoc detí v Afrike. Je to akcia v rámci pápežských misijných diel, cez ktoré sa za vyzbierané peniaze zakúpia pomôcky na učenie pre deti v Afrike, zabezpečí sa pitná voda a ošatenie. Odkaz na stránku: https://misijnediela.sk/sladka-pomoc/

            Ďakujeme za Vašu podporu!

            Mgr. Ľubica Mihaľová

             

          • Zbierka pre útulkáčov

          • Predvianočný čas je obdobie, kedy myslíme nielen na seba, ale na iných okolo. Preto sme sa rozhodli zorganizovať zbierku pre košických útulkáčov - psíkov, ktorí nemajú svoj domov a čakajú na adopciu v útulku pre zvieratá - bude prebiehať
                                       v pondelok 11. decembra v čase od 7.45 do 16.00 hod.
             
            Pod taktovkou p. uč. Müllerovej naši šiestaci napiekli a ozdobili medovníčky, ktoré si môžete zakúpiť za symbolické 1 euro (minimálny príspevok) a vyzbieranú sumu odovzdáme práve tým zraniteľným - opusteným chlpáčom. 
            Taktiež sú vítané aj hračky pre psy, podložky, granule, pamlsky, vodítka a deky. Môžete ich priniesť v priebehu pondelka do našej školy. Ďakujeme Vám za prejavenú empatia a finančnú či materiálovú pomoc pre psíkov. 

            Zodpovedná: Mgr. Veronika Müllerová

          • Úspešný projekt

          • S radosťou Vám oznamujeme, že sme boli úspešní v projekte "Nedáme sa oklamať", ktorý vyhlásila Karpatská nadácia. Náš projekt je zameraný na rozvoj kritického myslenia a schopnosť rozoznávať dezinformácie a hoaxy, taktiež na budovanie zodpovedného prístupu k životu. Na uvedené ciele sme získali pre školu 2 500 eur, za ktoré budeme od 1.1. 2024 až do 31.7.2024 organizovať rôzne aktivity a podujatia aj v spolupráci so Slovenskou debatnou asociáciou

            Zodpovedná: Mgr. Ľubica Mihaľová